Ny utställnings champion , Dragtävlingar och skadad hund

Vi har ju inte uppdaterat gamla bloggen på länge , Hemsidan vi drev den på hade slut på utrymme och den var i förhållande till andra hemsidor dyr att köpa till plats på så däravhar det inte blivit några uppdateringar på ett tag .

Vi börjar med Rasspecialen i Idre

Det är en lång väg att köra upp till Idre men när man väl är uppe är boendet kanon ! . Vi kom iväg i hyffsad tid i fredags morse , Bilen rullade hemmifrån strax efter 8 först mot Lerum för att hämta upp min syster med Birk och Ophelia. Vi kom upp till idre strax innan 8 och han precis få upp stakeout och mata hundarna innan det blev mörkt.

Det blev en tidig lördag morgon då hanhunds bedömningen startade kl 9 och dömdes av Göran Hallberger. Här hade vi bara Ruby anmäld i unghundsklass. Han vann sin klass med excellent och ck. I bästa hanhundsklassen blev han inte placerad med motivering att han fortfarande behöver utvecklas och det håller vi med om han är ju bara unghund [=)] .

Tik bedömningen började kl 12 i en annan ring och dömdes av Robert Sellevik. Här hade vi anmält . Galena, Tolovana.Minto,Nessa och Blitzen . Först ut var Galena och Tolovana i unghundsklassen. Galena fick nöja sig med verygood och Tolovana fick excellent. Näst ut var Minto i öppenklassen hon fick excellent och efter henne var det dags för Nessa i bruksklass som oxå hon fick nöja sig med verygood . Sist ut var det Blitzen i championklass här blev hon 2a bästa tik med excellent och CK . Så i bästa tik klass hade vi bara Blitzen med som tillslut placerade sig som nr 3 totalt [:)] !.

Vi ställde även upp i avelsklass med Blitzen som dömdes av Göran Hallberger och här fick vi hederspris och gick hela vägen och blev bästa avelsgrupp [=)] !!Bästa avelsklass111

Vi ställde oxå upp i uppfödarklass som dömdes av Robert Sellevik här kom vi på en 5e plats av 5 grupper [;)]

Det blev en lång dag med mycket fina hundar och på kvällen gick vi på banketten . På söndagen var det dags för medlemmsmöte med siberian husky klubben där det diskuterades och röstades om meriteringsregler. Alltid intressant att få höra olika resonemang kring regler och hur dom utvecklar vår ras . Alla vill rasens bästa men har lite olika ideer om hur man ska nå dit.

Efter rasspecialen har vi även hunnit med en SKK utställning i Eslöv där hade vi bara anmält Nessa som fick excellent och Ck men blev inte placerad i gruppen .

Nu var det tänkt att vi inte skulle på några fler utställningar men i sista stund anmälde jag Nessa till Sphk Mälardalens utställning i Arboga , Då vi ändå skulle köra säsongens första dragtävling i hälefors på söndagen tänkte jag att då kan jag likväl åka upp till Arboga på lördagen och ställa ut så anmälde Blitzen och Nessa . Blitzen ställdes i championklass där hon fick excellent och ck men blev placerad som nr 2 efter Ylwa Malmbergs fina Maggan. Nessa ställde vi i bruksklassen  som hon vann och fick därmed också Certet och blev ny Svensk Utställningschampion!!!lite osäker men har för mig hon tillslut blev 2a bästa tik totalt =) mycket trevlig avslutning på utställnings säsongen.

Dagen efter var det så dags för årets första barmarkstävling jag körde med Blitzen och Nessa och dom gick på bra vi slutade på en 2a plats 3 sekunder efter Pär Jansson så det kändes bra inför SM som var nästa helg.

Barmarks SM gick av stapeln i Mora och vi hade tagit ledigt på fredagen så vi kunde komma upp i tid. 2 spann kickbike C klass var som vanligt en av dom största klasserna och konkuransen är hård . Så när det väl var vår tid starta så gick Blitzen och Nessa iväg bra men efter en stund ser jag att Blitzen saktar ner och såklart ska hon bajsa !!! aja hon gjorde det i farten iaf även om hon sakta ner bra  men när det väl var avklarat gick dom på riktigt bra igen men när vi kört ca 2/3 av banan ser det ut som Nessa trampar snett och efter det vill hon inte springa mer , tänker först att hon kanske fick en smäll och kommer igång snart men icke Blitzen drar med sig Nessa resten av sträckan så det känns inget vidare . Vi lyckas trots detta hamna i mitten av resultat listan men Nessa forsätter att halta och vi får tyvär ta beslutet att stryka oss från tävlingen

niklas1Blitzen och Nessa i starten på SM

2 helger senare var det dags för Nybro draget.  Nessa var nu bättre och vi har sett att det var tassen som blev skadad på SM troligtvis har hon fått nån flis  eller dylikt i den då trampdynan lossat del för del. Hon har precis fått testa att gå i spannet här hemma igen med socka, men vi vill inte köra henne på tävling än. Så vi chansa och valde att köra med  Nanoq och Blitzen . Dom jobbade på hyffsat hela vägen men medelhastigheten var för låg och efter  2 dagars tävlande hade vi över 2min till 1 a platsen och låg längst ner i resultat listan så vår chansning gick inte  hem 😉

Nästa tävling blir Skånedraget och då får unghundarna vara med och tävla =) =) så det ska bli spännande kan gå hur som. Har anmält mig 2 gr i kickbike tänkte testa Blitzen och en unghund och Nessa med 1 unghund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ny utställnings champion , Dragtävlingar och skadad hund

 1. Garcia Adeline skriver:

  Hello, I’m french and my name is Adeline. I’m student in my final year of professionnal formation for dogs and cats’s breeding.
  I have the opportunity to realise an internship in enterprise of my choice. My passion is dog sledding.
  I would like to know if is it possible to do an internship with you for 3 weeks in april 2016.
  I’m waiting for answer and for complementary information. Please contact me.
  Thank you.

  Adeline GARCIA

  1 rue de la Vignole

  66760 ENVEITG

  06 44 12 61 64

  garciaadeline760@gmail.com

  18 years old

  CURRICULUM VITAE

  Training

  – 2013/2015: Professional Bachelor preparation Breeding Feline / Canine

  – Languages: English: basics.

  Spanish: read, written, spoken.

  Work experience

  – Since 2012, working in seasonal period and weekends in catering.

  -2013 / 2014: – 15-day internship in a veterinary clinic,

  – 1 week internship in a canine pension,

  – Several internship made in breeding kennels,

  – Duper training two weeks with a mucher.

  -2014 / 2015: – 15-day internship in a veterinary clinic,

  – 15-day internship in the building,

  – Several internships in breeding cat and dog,

  – 1 week job internship with a mucher.

  Various

  Hobbies: skiing, hiking, snowshoeing, hunting, dog-hiking, canyoning.

  Sports Activities: Rugby,

  Travel: Spain, Italy.

  Passions: rugby, animals, mountains.

  It is with great interest that I want to do an internship abroad with a Mucher, as part of my education. Currently student on the firstkj ”conduct and management of dog breeding and feline” MFR professional on Donneville (31), I could acquire a solid foundation of socialization, education or canine and feline fool. During my internship, I acquired many knowledge of animal care. In the future, I would like to move in the area (dog trainer) mountain or training to the profession of Mucher. Rigorous, serious and dynamic, I ‘m easily adapt to a new work environment, and wishes with great motivation to go abroad for an internship with a Mucher that will strengthen my professional career choice and I fixed allow me to evolve. I remain at your disposal to present in detail my motivations and my foreign interest to complete this course.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s