slädsäsongen kunde börjat bättre

Så var det dags för säsongens första slädtävling och debuten för Blitzens valpar , Jag velade ett tag om jag skulle köra 6 eller 4 spann och vilka hundar som skulle få ingå , valet föll tillslut på 4 spann och Blitzen, Galena , Minto och sedan antingen Nessa eller Ruby . Nessa har ju tävlat många gånger förr och hon kan gå snabbt och har konditionen men hon är en lätt tik och går det inte fort nog lägger hon sig gärna i ett trav, Ruby är starkare men jag var osäker på om han orkar hålla tempo hela distansen . Valet föll till slut iaf på Ruby så det blev 3 oerfarna unghundar och mamma Blitzen.

10947830_10200145162548201_82769223_nCornelia tillsamans med min syster Sara höll ställningarna i mål =) .

På lördagen startade vi ut som andra spann i c klassen efter Malin Granqvist , Hundarna gick iväg bra och höll ett bra tempo , Jag har hört på förarmötet att där vi som ska köra 10 km slingan ska ta av är där 2 st röda skyltar och efter ett tag på spåret ser jag dom men ser ingen väg att ta av på så jag tänker att den kommer nog lite längre fram ( vilket inte är ovanligt) men efter ett tag tänker jag att nu måste nått vara fel jag stannar spannet ankrar upp och ser mig omkring men ser ingen väg , funderar ett tag på att vända spannet men tar beslutet att forsätta och hoppas jag är rätt . Det var jag inte utan vi körde nu 15 km ( 6 spanns slingan). Vägen jag skulle tagit av på hade drivit igen och d 3 spannen  som startat före mig hade alla oxå missat den . Där fanns visst en blå bekräftelse skylt på ett träd längre in men den måste jag missat och troligtvis kom jag för långt förbi med spannet innan jag stanna och ankra upp så då såg jag inte den heller . Efter ett tag kom jag ikapp ett A spann som oxå kört fel det blev en problemfri omkörning och hundarna jobbade på bra hela vägen men började tappa lite tempo vid 12-13 km efter ett tag ser jag ett spann som kört rätt väg komma ifrån höger och komma ut bakom oss, hundarna blir lite nyfikna och vi får ett trassel jag stannar ankrar upp säger till dom bakom att dom kan köra om , trasslar ur och kör sedan efter . Tänker att dom är säkert piggare då dom gått lite mindre sträcka så ligger bakom en stund men får hålla ner tempot väl mycket så går efter ett tag om och kör långsamt ifrån spannet bakom . Riktigt tråkig start på säsongen men Hundarna skötte sig iaf väldigt bra och vi tog oss runt på en  45min 18 sekunder vilket skulle lagt oss på en 5e plats i 6spanns klassen =)

Dag 2 är det kallare ute när vi kom fram till tävlingsplatsen var där en 20 minus spåren är således hårdare . När det så är våran tur att gå ut jobbar hundarna på bra och nu ska vi minsan inte köra fel igen utan få en en bra träningsrunda . Idag när vi kommer till avfarten så är den uppkörd plus att där står en skoter med funktionärer . Hundarna verkar inställda på att dra samma sväng som igår men efter att kommenderat höger så tar Blitzen av och leder spannet rätt efter att tag kommer vi ikapp ett spann och det blir en till problem fri omkörning och hundarna håller hyffsat tempo in i mål, Minto och Ruby där bak har lite tuffare att hålla bra tryck och tempo än Blitzen och Galena fram men är ändå mycket nöjd med hur hundarna har skött sig och vi tog oss idag runt på 25:05 . Hade jag skött mig lika bra dag 1 hade vi nog hamnat ett par steg upp i resultat listan 😉 . Tyvär filmade jag inte loppet hade varit intressant att gå tillbaka och se hur det såg ut när jag missa avfarten såhär i efterhand.

10893630_10200145163628228_590795945_nJag och Galena efter loppet dag 2 , Jag passade på att fylla 30 dagen till ära så det var en väldigt trevlig födelsedag i spåren =)

Extra roligt för oss som uppfödare var att Tarzan ( svartedalens husky Tanana) Gick sin andra tävling på snö i Malin sundins spann och åter igen fick hon gå i led och återigen tog dom hem Guldet i medeldistansen =) =) Stort Grattis Malin ! 10944912_10200145416474549_564204377_nTarzan ( Svartedalens Husky Tanana) till vänster på bild , påväg till starten på västras vinterrace.

Utöver att tävla blev det även ett par timmar i start och mål som funktionär . Stort grattis till alla vänners fina prestationer och meriteringar på era vovvar !

Nu laddar vi om till Polarhundsmästerskapen nästa helg där jag ska debutera i 6spann =) , Hundarna verkar dock få stå hela veckan då både atv n är paj och det är isgata ute på vägarna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s