Vila i frid Shadi

Vi har nu tagit det fruktansvärt svåra beslutet att låta våran älskade Shadi få somna in ;( . Allt började i förra veckan när Shadi skadade sig. Vi tog henne till veterinär som konstaterade att korsbandet var helt avslitet vi hade bara 2 alternativ en stor operation med lång tid därefter som hon i princip inte skall göra nått alls och sedan upp till ett år av rehab. Citat:(Det är viktigt att en hund som opereras har ett sinnelag som inte förstör chanserna till läkning). Shadi är så långt ifrån det man kan komma hon hoppar på 2 ben när hon ser första tendenserna till att hon ska få mat hon blir helt till sig om hon ser grann katten / vilt eller ens får en vilt doft. Här hemma i dagarna har hon hoppat runt på 3 ben samtidigt som hon gått på smärtstillande och varit ganska deppig men ändå när det är mat dags hoppar hon så hon tappar balansen och trillar . Så redan här kände vi oss ganska tveksamma till om vi ska låta henne gå igenom detta . Till saken hör att vi under längre tid nu haft problem med Shadi att hon bråkar med våra andra tikar , det blir dålig stämning i hundgården och varken hon eller dom andra mår bra av att gå på sin vakt och med jämna mellanrum stå och rå skälla på varandra mellan hundgårdsgallrerna . Detta resulterar i att jag inte låtit henne vara ute själv utan att jag varit med men samtidigt har hon blivit drabbad i form av att hon blivit mer isolerad och inte fått den tid hon egentligen behöver när hon inte kunnat vara ute med dom andra . Men hon var ju vår första husky och vi älskar henne  vi tänkte att nä vi får bara se till att lösa det här , omplacering hade vi funderat på men då hon är som hon är nu mot andra tikar samt väldigt lätt stressad och hetsig så kändes det inte så lätt.

DSC_0001 Shadi en snöig vinterdag 2012

Så skulle vi låta henne genomgå en stor smärtsam operation med eftervård i form av flera månader där hon knappt får göra nått för att sedan följas av en lång rehab period som vi ansåg att hon inte hade oddsen på sin sida att klara och om vi nu ändå skulle klara detta utan komplikationer så skulle hon tillbaka till denna situation hemma som varken var bra för henne eller dom andra hundarna egentligen: svaret blev nej . Hur tungt det än kändes och hur gärna vi ändå ville hålla henne kvar så kändes det inte som det var det bästa för Shadi . Men det gjorde inte beslutet lättare för det , det känns fruktansvärt tungt och som ett stort misslyckande från våran sida

VLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310WJag Shadi och Nikita på fjällvandring

Vi har upplevt så mycket tillsammans , Vi har bott i både lägenhet och hus vi har gått alla möjliga hundkurser , vi har fjällvandrat , spårat , varit på utställningar i hela sverige , barmarkstävlingar , snö tävlingar ja vi har gjort det mesta ihop och så slutar det såhär

shadi o nikita vilar  Shadi fick stillsamt somna in idag med sin familj omkring sig ,Vila i frid i Shadi vi älskar dig !

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vila i frid Shadi

 1. Marica skriver:

  Åh nej vad tråkigt att höra, fina fina Shadi. Våra kondoleanser! <3// Sot (aka Nara) med familj ~

  Gilla

 2. Usch vilket svårt beslut men troligtvis helt rätt för Shadi.. Ibland måste vi frångå våra mänskliga känslor och tänka rationellt kring hundens bästa. En stor kram till familjen i denna svåra stund.

  Gilla

 3. Ja vi försökte göra det men det är inte lätt ;( , Tack så mycket !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s