Första tävlings säsongen för ” valparna” över

Ja som rubriken lyder har vi nu packat ihop släden för denna säsongen , alltid tråkigt då det är så himla skoj att köra släde ,

Ska försöka göra en kort liten summering av vinter säsongen

Första tävlingen var Västras vinterrace där var jag anmäld i4spann med Blitzen-Galena  , Minto och Ruby, Hundarna jobbade på bra men en bit in i banan kommer där en röd skylt så jag tänker nu kommer en sväng men det kommer aldrig nån så stannar och ankrar upp ser mig omkring men ser ingenting , funderar på att vända men tänker att att nä vill inte få head on möte med andra spann osv så kör vidare och hoppas jag är rätt iaf men det var jag inte och spannen som startat före mig hade också kört fel så det blev att vi körde 15 km ( 6 spanns banan). Vi kom iaf in på en tid som hade lagt oss i mitten på resultat listan i 6spann med 4 hundar 🙂 , Dag 2 jobbade hundarna på ganska bra men vi låg j ändå i botten på resultat listan med tanke på gårdagens felkörning. Hursomhelst så var det debuten på tävling och snö för unghundarna och dom skötte sig fint .

Tävling nr 2 var Polarhundsmästerskapen i Orsa och här var vi anmäla i 6 spann, första gången jag tävlar med så ”stort” spann =). Galena och Blitzen i led , Minto och Nessa i Team och Ruby och Nanoq i Wheel . Vovvar gick bra men Blitzen uppräthåller sin tradition att stanna i första publik kurvan och Bajsa 😉 . Sedan gick dom på ganska bra men var ändå lite för trötta och tappa tempo på slutet, Men vi fick 3 bra omkörningar och körde in på en 3e plats efter första dagen.

10603286_10200169689081349_7756435774944910418_nBild på spannet på Polarhundsmästerskapen( Foto: Emmy April Vargadottir)

Vi har under tränings säsongen haft lite problem med vårt foder ( four friends) att hundarna fått diare under träning men annars varit bra i magen , men vi har inte velat byta under tävlingssäsong, Men nu under tävling så blev det mer problem  , natten mellan första tävlingsdag och dag 2 så hörde jag gnäll i hundsläpet och fick gå ut 3 gånger under natten med Minto och Blitzen som var dåliga i magen . På morgonen drack och åt dom dock samt var pigga så tänkte att vi kör iaf . Hundarna jobbade på hyffsat även denna dag men tappade lite och vi blev omkörda av spannet bakom och slutade på en 4e plats, Meritering blev det ingen då Marie Israelsson och Tarja Pykkö kör förjäkla bra så vi lyckades inte hålla oss 10% bakom deras tider 😉 Efter denna helg bytte vi foder rakt av till Purina Pro Plan som funkar mycket bättre för oss

Årets sista tävling blev SM i Norråker. Jag samåkte upp med Kenneth svensson ( starax kennel) och Kenth hultstrand som åkte med som handler. Kenneth körde 6 spann så tänkte att då anmäler jag mig i 4spann så blir det smidigast. Denna tävling var dessutom 3 dagars. Teamet blev samma som i nornäs och dom jobbade på bra alla dagarna tycker jag , Minto och Ruby  i Wheel hade det lite tuffare än Galena och Blitzen i front så fick hålla nere farten lite för dom emellanåt, Men är mycket nöjd med allas insats det är trots allt 3 unghundar och deras första tävlings säsong i spannet , vi lyckades iaf med dragmeriteringen ( 2a pris)

nedan en länk till en film snutt från Norråker

Sedan är vi otroligt stolta över vår uppfödning Svartedalens Husky Tanana (Tarzan) som verkligen fått visa vad hon går för i Malin Sundins spann (Ylajärvis) i vinter, Första tävlings säsongen och under 2 års ålder har hon lyckats med följande- Guld i Hamar, Guld på västras Vinter race, Guld på Polarhunds mästerskapen och Guld på VM i Österrike !!! alla i medeldistans och hon har gått i led och som Malin själv sagt: lett sitt team till vinst =).

10363686_901871443212259_2853736435581086684_n Tarzan( svartedalens husky Tanana) till vänster på bild på VM i österike

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s