Summering av senaste halvåret på kenneln , Och lite framtidsplaner

Ja nu var det ca ett halvår sen senaste uppdateringen hela vintersäsongen har gått och nu blir det semester för hundarna. Men om vi ska gå tillbaka till vintersäsongen 2016 såg den ut såhär: vi ställde upp i 3 st tävlingar Polarhundsmästerskapen i Norråker – 6 spann , SM Gafsele – 4spann , Rasmästerskapen för siberian husky i Nornäs – 8 spann .

Först ut var som sagt Polarhundsmästerkapen i Norråker ,Jag åkte upp med min syster Tina och systerdotter Tilde som handlers och här bodde vi i samma stuga som förra året tillsammans med Irene och Kenneth ( starax kennel) Ylwa Malmberg ( Snowstreams kennel) och Kent Lagergren ( Southpawracedogs) . Så till själva tävlingen Jag ställde upp med Blitzen, Galena,Minto,Nessa,Ruby och Nanoq .

Första dagen höll jag på att göra en jätte tabbe precis vid start tyckte jag vad lång draglinan verkar vara och det visar sig att jag fäst linan fel och inte satt kroken i själva draganordningen på släden utan bara i den del som man kan fästa startlinan i vilket skulle resultera i att hundarna kunde dra iväg utan släden om den släppt 😉 men det hann vi åtgärda nån minut innan start phuue =) . Så gick starten och vovvarna jobba på bra! som vanligt stanna Blitzen hela gänget för att bajsa efter några hundra meter sen blir det riktigt många omkörningar . Först alla samojedspann som startat före och även ett par st siberian husky spann . Ruby var lite väl trött mot slutet så fick börja hålla ner lite fart för hans skull men kunde ändå hålla hyffsat tempo  in i mål .

 

Till dag 2 var banan definitivt tyngre och det märktes på hundarna som inte är jätte vana att jobba på i lite tyngre före då vi normalt tränar på barmark. efter ca halva banan kom Maja Antoniusson ikapp mig och körde om, jag hängde sedan på henne hela vägen in i mål men vi missa bronsplatsen och sluta på en 4e placering likt förra årets PM 😉 Lite skoj var att iom att hundarna fick ett till godkänt dragprov så blev Minto ( Svartedalens Husky Minto) nu Svensk utställnings champion =)

samt att Tarzan ( Svartedalens Husky Tanana) som gick i Malin sundins ( Ylajärvis) spann blev Svensk Polarhundschampion så vi fick våra 2 första egenuppfödda champions i vår första och enda kull =)

Efter Polarhundsmästerskapen stannade vi kvar i norråker hela veckan tills det var dags att ge sig av till Gafsele och SM . Här ställde vi upp i 4spann med Blitzen – Galena-Ruby och Minto. Vi bodde på ett vandrarhem i Gafsele tillsammans med många av våra vänner . Själva tävlingen här gick sådär hundarna jobbade på men  det där lilla extra saknades . tror vi slutade på en 7e placering här om jag minns rätt . Efter SM var det en lång resa hem där vi tacksamt fick stanna över hos Malin och Johan( Villivimas) påväg hem.

13125009_10201621299930713_3068492831259712007_n

Foto ifrån rasmästerskapen i Nornäs ( Foto Malin Granqvist)

Sista tävlingen för året var rasmästerskapen i Nornäs, här hade jag egentligen tänkt köra 6 spann men klurade på om inte Tolovana skulle få gå sin första tävling då jag tyckte hon jobbat på bra på snö men vem skulle jag då plocka ut ? upptäckte sedan att 8 och 6 spann körde samma bana så varför inte testa på 8 spann ? en hund mer eller mindre i så stort spann gör inte så stor skillnad så det blev 8 spann med 7 hundar helt enkelt =) Vi kom upp till Nornäs och bodde i ett hus vi hyrt Tillsammans med Malin och Johan ( Team Villivimas) .

Så till första tävlingsdagen det var utlovat ganska varmt väder men vi starta som tur var ganska tidigt och oj vad det gick iväg med 7 hundar framför släden det var bara stå och njuta i solen och dom jobbade på riktigt bra, när vi kom i mål fick jag reda på att vi kört in på Malin Sundin och vi låg på en första plats i vår klass så det var skoj. På kvällen var det  god middag i bygdegården och sedan som vanligt hinner man inte med annat än att rasta/vattna hundar valla släde mm innan det är dags att sova .

Så var det dags för dag 2 och vi gick iväg först i våran klass . I starten gick hundarna på bra vi fick ett bajs stopp efter ett tag sedan vidare , det kändes lite varmare och hundarna lite trögare, på mitten av banan fick Nessa för sig vi skulle dyka ner i en snö hög och det blev lite strul innan vi kom iväg igen .När vi börjar närma oss slutet ser jag Malin Sundin bakom oss vi drar ifrån igen och kör ensamma in i mål men hon har ändå kört in såppas så hon går om oss och vi hamnar på en silverplacering. Men är jätte nöjd med hur hundarna gått på denna tävling och det blev en bra avslutning på säsongen !

 

Vi har även hunnit med 2 st utställningar först ut var  Sphk Vaggeryd där vi knep alla 4 placeringarna i bästa tik Med Blitzen och hennes 3 döttrar =) . Placeringen blev bästa tik 1-Minto, 2a bästa tik Tolovana med Certifikat , 3e bästa tik Galena med reserv certifikat , 4ebästa tik Blitzen med ck . Vi ställde också Dallas i junior hane han fick excellent men oplacerad

Tolovana fick alltså första gången hon kunde ställas i bruksklass fick sitt första cert och Minto slutade som Bir/Bir bruks , BIS 1 bruks och Bis 1 totalt =)

 

942254_10201599715071105_4772046855758466115_n

Blitzen med sina döttrar

Minto- Tolovana- Galena och Blitzen . 4a bästa tikarna på Sphk Vaggeryd

 

Utställning nr 2 blev Sphk Ånnaboda där Tolvana blev bästa tik 1 tog sitt andra cert och blev Bir/Bir bruks och tillslut BIS 1 bruks och BIS 2 =) Syster Minto blev 2abästa tik , Galena fick Excellent men oplacerad , Vi ställde även här Dallas i hane junior där han blev 2a bästa hane med ck men sedan oplacerad i bästa hane .

 

På denna utstänning i Ånnaboda blev även , Blitzen valpar 3år gamla . Våran första och enda kull är alltså redan 3 år !! och vi kan inte vara annat än nöjda med hur dom utvecklats . Galena,Minto,Tolovana,Ruby,Tanana och Nenana ! Alla ( som bor i Sverige) har 1apris i draget .

Tanana ( Tarzan) är redan SE(POLAR)Ch , har ett VM guld i medeldistans i bagaget som ledarhund !! och har certifikat från utställning , Minto är SEUCh , Galena har certifikat från utställning och flera bra placeringar på barmark i 2spann bland annat ett brons på SM. Tolovana har 2 certifikat från utställning.

Så vi kan inte vara annat än nöjda framförallt är dom trevliga hundar och familjemedlemmar som älskar att arbeta och är lyhörda både Minto. Galena och uppenbarligen Tanana ( Tarzan) funkar kanon i led

Vi hade egentligen tänkt att ha valpar här nu i sommar . Galena ( som vi också ögonlyst UA) skulle blivit parad med Malin Granqvists Sao som vi tycker mycket om  . Men tyvär hoppade hon över sitt löp här hemma när alla andra löpte i april såklart ;/ . Så vi får se när det blir av nu . Vi har 2 tikar som vi verkligen vill ta valpar på framöver och det är Galena och Minto . Till Minto har vi inte kikat ut någon hane än men det finns mycket bra hundar och vårat mål är att försöka få fram hundar som älskar att jobba och har anatomin för det och ser  ut som en Siberian Husky

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s