Testa något nytt

Ja nu var det snart ett år sedan bloggen uppdaterades så börjar väl bli dags igen =) Har ju inte gjort någon uppdatering här på hela vintersäsongen såg jag så får ge en kort summering. Vi hade som plan att köra 4 tävlingar nr 1: grönlandshundsklubbens tävling i hamra 2 : Polarhundsmästerskapen i norråker 3: Sm i nornäs och 4: Nordic open i sveg .

Nu blev det tyvärr bara 2 tävlingar då Polarhundsmästerskapen blev inställt och dagen innan vi skulle köra upp till Sveg åkte Cornelia på vinterkräksjukan. Men dom vi väl körde gick bra iaf, i Hamra körde jag 6 spann då det bara var 6/4 spann som var meriterande där och vi slutade på en 3e plats och ett 2apris i meriteringen . På SM i Nornäs körde jag med alla 8 hundar vi haft i träning och det är ju en 3dagars tävling och 15km per dag , hundarna jobba på bra och efter 1a dagen låg vi på1a plats, till dag 2 när spåren var lite tyngre hade Malin Sundin kört in nästan en minut på oss så till dag 3 var det bara ge järnet . Lite hårdare spår igen och hundarna drog på bra. Nått litet trassel fick vi vid en omkörning men inga större problem . När vi kom in i mål hade vi kört in på Malin men inte tillräckligt utan vi låg en 20 sekunder efter . Men var jätte nöjd med hundarnas insats och vårat silver. Blev även ett till 1apris på meriteringen.

16265769_10202717166326688_1293411241546953257_n Bild ifrån Hamra

 

I Juli föddes våran 2a dotter Olivia så det har varit fullt upp i sommar med bebis så har inte varit på några utställningar med hundarna alls utan det har varit lugnt =) vilket har varit ganska skönt faktiskt .

Vi han dock med rasspecialen i Norge innan Olivia kom till världen och där gick det väldigt bra . Vi ställde då våra valpar, Jon snow  i hanvalp där han blev 2abästa valp  ( bästa hanvalp blev en valp som var efter våran Svartedalens husky Nenana ) som var uppfödd av Rikke Bergendahl kennel Nay-la-chee . Cersei ställde vi i tikvalp där hon vann och sedan vann hon även bästa valp totalt =) . Sedan hade vi med oss Minto som vi anmält i championklass och Galena som även hon är champion men vi anmälde henne i bruks så det skulle bli lättare att slippa hitta handlers mm. Galena slutade som 3e bästa brukstik med ck och Minto blev bästa championklass tik och tillslut 2a bästa tik totalt . Men med på utställningen var även Svartedalens Husky Nenana och detta var hennes första utställning nånsin och hon blev 2a bästa öppenklass tik med ck , Sedan var även SE(Polar)Ch Svartedalens Husky Tanana ( Tarzan) på plats med matte Malin och hon blev bästa tik totalt ! =)

Svartedalens husky blev även bästa uppfödargrupp vilket nog var roligast av allt  =)

18700296_10203212294904593_7841246283297252067_n

Från vänster: SE(Polar)Ch Svartedalens Husky Tanana . SEUCh Svartedalens Husky Galena. Svartedalens Husky Nenana. SEUCh Svartedalens Husky Minto.

 

Framöver är det inte så jätte mycket inbokat heller faktiskt mer än rasspecialen och sphk västras utställning kommer vi åka på då det är såppas nära oss i Tånga Hed .

Inför kommande snö tävlingssäsong är tanken att vi ska testa på medeldistans för att se om det är något för oss . Det blir ju ett lite annat träningsupplägg och andra utmaningar så det ska bli spännande =) med det så får vi se hur det blir angående barmarkstävlan , kommer troligtvis inte lägga så mycket energi på det men kan hända att vi kör nån tävling iaf vi får se . Fokus kommer iaf ligga på lite längre distanser på snö.

Vi har ju även 3 unghundar här hemma nu som ska köras in så det blir skoj dom verkar mycket framåt det lilla vi har sett hittills och spannet blir lite längre och kraftfullare med 11 hundar på träning nu 😉  jaja nästa uppdatering här får vi väl se hur allt föll ut !

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s